Studio antidote is een jonge Rotterdamse architectuurstudio. Ik ontwerp gebouwen die fungeren als oplaadpunt in de drukke stad, die sprankelend en hoopgevend zijn en een positieve impact hebben op bewoners en omgeving. Met veel geestdrift en discipline werk ik samen met partners en gebruikers aan woningen, publieke gebouwen, interieurs en bijzondere transformaties.

Samenwerken

Ik werk persoonlijk en ontzorgend samen met jou als opdrachtgever, van start tot oplevering. Samen brengen we alle noden en wensen in kaart, om zo te zorgen voor een duidelijk startpunt. Aan de hand van een zorgvuldig en transparant ontwerpproces, komen we tot frisse, heldere ontwerpen. Vanaf de eerste schets tot en met het laatste detail worden alle schetsen, tekeningen, maquettes en impressies met zorg en passie voor het vak opgezet en uitgewerkt. Als architect in Rotterdam werk ik graag intensief samen met experts uit andere disciplines: collega architecten, bouwbegeleiders en adviseurs, waardoor we flexibel zijn en grotere projecten aankunnen. Vanuit deze inspirerende samenwerkingen ontstaan de simpelste oplossingen, die zorgen voor prettig verrassende, maar vooral ook kloppende gebouwen.

Gezonde gebouwen met een positieve impact door slimme architectuur

Een gebouw of verbouwing maakt de wereld zelden beter. Als jonge architect streef ik naar een ‘tegengif’: het ontwerp van een gebouw inzetten voor een ommekeer. Ik ontwerp, bedenk en adviser oplossingen om met gebouwen een positieve impact te maken. Daarbij volgen we slimme ontwerpstrategieën, waarbij goede oriëntatie en doordachte daglichttoetreding zorgt voor een minimale energievraag en maximaal gebruikscomfort. We (ver)bouwen voor de toekomst, door te isoleren, te vergroenen, en waar mogelijk de waterberging te verbeteren. Zo creëren we gezonde gebouwen, met een positieve impact op mens en milieu.

Natuurlijke en herbruikbare materialen

Een duurzaam ontwerp begint bij behouden van wat goed is. Met minimale ingrepen zorgen we voor meer ruimtelijkheid of een logischere indeling. Waar we nieuw bouwen, ontwerpen we met tijdloze en natuurlijke materialen, die mooi verouderen en een lange levensduur hebben. Zo biedt bouwen met hout een duurzaam alternatief met veel flexibiliteit en precisie, waardoor de hoeveelheid bouwafval wordt beperkt. Daarnaast onderzoeken we waar mogelijk of het gebouw (deels) te vervaardigen is uit tweedehands bouwmaterialen en passen we het ontwerpproces daar op aan: door vanaf de start van het traject te inventariseren welke materialen voorhanden zijn en deze als uitgangspunt te nemen, ontstaat een integraal en effectief ontwerp.

Maatschappelijke impact met architectuur

Als architect onderzoek ik maatschappelijke problemen en gebruik ik architectuur om deze aan te pakken. Zo zetten we ons in voor de ontwikkeling van flexibele, maar bovenal menselijke oplossingen voor de huidige vluchtelingencrisis: hoe kan architectuur ingezet worden om met minimale middelen, mensen op de vlucht enigszins zacht te laten landen?  Hoe kan je een opvanglocatie verankeren in het stedelijk weefsel, in plaats van ze naar de zijlijn van de maatschappij te drukken? Kan architectuur een natuurlijk contact tussen nieuwe Nederlanders en omwonenden stimuleren? Door deze vragen te onderzoeken, projecten te initiëren, stukken te schrijven en les te geven over onze ervaring met dit onderwerp, proberen we deze maatschappelijke vragen verder te beantwoorden en te agenderen.

Interesse om een keer kennis te maken?
Stuur mij een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact op.