Duurzame stadswoning, Rotterdam

De Rotterdamse bovenwoning verkeerde in zeer slechte staat en is zorgvuldig gerenoveerd en verduurzaamd tot een eigentijds en toekomstbestendig huis. Nieuwe toevoegingen, zoals de keuken en badkamer, zijn duidelijk afleesbaar, en verfrissend uitgevoerd in hoogwaardige en passende materialen.

Locatie: Rotterdam
Programma: Bovenwoning
Opdrachtgever: Privé
Bruto vloeroppervlak: 179 m²
Fotografie: Sofie Lembrechts

Situatie voor en na de renovatie

Veel originele details zoals de paneeldeuren en delen van de ensuite kasten waren in de loop der tijd verloren gegaan en zijn nauwgezet teruggebracht.  

Twee bescheiden doorbraken verbinden de keuken met de leefruimte en creëren een badkamer en suite op de slaapverdieping.

De woning is geheel geïsoleerd en voorzien van dubbelglas waarbij de heldere bestaande indeling zoveel mogelijk behouden is gebleven.

De authentieke elementen, zoals de paneeldeuren, de trap en de balustrades waren deels verborgen en zijn weer in ere hersteld.

Situatie voor en na de renovatie

Andere karakteristieke elementen zoals het lijstwerk en de sierplafonds waren zwaar beschadigd en zijn zorgvuldig hersteld en gerestaureerd.

De originele kleurstelling van het jaren ’20 huis is zoveel mogelijk behouden gebleven en waar mogelijk versterkt waardoor elke ruimte een eigen karakter en sfeer heeft gekregen.

Nieuwe toevoegingen, zoals de keuken en badkamer, zijn duidelijk afleesbaar, en verfrissend uitgevoerd in hoogwaardige en passende materialen.

 

Interesse om een keer kennis te maken?
Stuur mij een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact op.