Oase in de Daktuin, Rotterdam

Het ongebruikte dak is opgewaardeerd naar een aangename, groene buitenruimte. Het is een oase midden in de stad, een plek waar je tot rust kan komen en opladen tussen de planten en bloemen met op de achtergrond het gedempte geluid van de stad.

Rotterdam heeft meer dan 18 km2 ongebruikt dakoppervlak. Ook het platte dak van deze woning bood veel nieuwe onbenutte ruimte. Het ongebruikte dak is opgewaardeerd naar een aangename, groene buitenruimte.

Het oorspronkelijke dak was bedekt met zwart bitumen. Op een warme zomerse dag wordt het dakoppervlak daardoor al snel rond de 70-80 graden. Hierdoor ontstaat een zeer onaangenaam buiten- als binnenklimaat.

Door het dak te isoleren en dit te bedekken met intensief en extensief groen fungeert het dak als bufferruimte voor waterberging en is het veerkrachtiger voor extremere temperaturen.

Om zoveel mogelijk gebruik te maken van de daktuin is een dakopbouw van 6m2 toegevoegd. Deze compacte opbouw is geconstrueerd in houtskeletbouw waardoor het licht van gewicht is.

Via twee openslaande deuren vervaardigd uit zeer hoogwaardig en duurzaam accoya-hout wordt de daktuin gemakkelijk toegankelijk. Door niet alleen een vaste trap maar ook een klein keukenblokje in de compacte dakopbouw toe te voegen kan er in het voorjaar en in de zomer zoveel mogelijk buiten gekookt en geleefd worden.

De vaste bakken bevatten een variatie van sterke bloemen en kruiden versterken de biodiversiteit van de daktuin

Interesse om een keer kennis te maken?
Stuur mij een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact op.